Турската авиокомпания Turkish Airlines ще закупи повече от 200 самолета Airbus,

...
Турската авиокомпания Turkish Airlines ще закупи повече от 200 самолета Airbus,
Коментари Харесай

Съседската ни държава, с амбиция да стане най-големият авиопревозвач в света поръча стотици самолети от Airbus

Турската самолетна компания Turkish Airlines ще закупи повече от 200 самолета Airbus, с алтернатива за още над 100 през идващото десетилетие, защото се стреми да стане най-големият авиопревозвач в света. Главният изпълнителен шеф на Turkish Airlines Билал Екси разгласи в изказване в обществените медии, че цялата поръчка евентуално може да добави до 355 самолета към флота на самолетната компания, заяви.

От документите на Turkish Airlines, изпратена до Борсата в Истанбул излиза наяве, че поръчката е за 230 самолета, с права за закупуване на спомагателни 125 самолета.

От компанията разясниха, че поръчката включва 150 теснофюзелажни самолета A321 Neo в допълнение към 50 широкофюзелажни самолета A350-900 и 15 от самолетите A350-1000 и товарни A350F.  Според изказването се планува компанията да обезпечи услуги за поддръжка на мотори и аварийни мотори за самолетите A350 от Rolls-Royce.

С последната поръчка общият брой на поръчаните от Turkish Airlines самолети ще доближи 504, от които 212 към този момент са доставени, оповестиха от Airbus. В момента Turkish Airlines разполага с 439 самолета във флота си.
 Колко пътнически самолети ще достави Airbus тази година и каква е облагата на корпорацията
Колко пътнически самолети ще достави Airbus тази година и каква е облагата на корпорацията

На загуба обаче е подразделението за хеликоптери

Тази инвестиция е значим крайъгълен камък в по-нататъшното развиване на авиационната промишленост на Турция, сподели Ахмет Болат, ръководител на борда на шефовете и изпълнителния комитет на Turkish Airlines.

" Чрез модернизиране на нашия флот с по-ефективни и екологични самолети, ние укрепваме нашата водеща позиция в международната авиация и способстваме за известността на нацията като авиационен център ", сподели Болат.
 Румънския производител на алуминий Alro подписа контракт с Airbus
Румънски производител на алуминий подписа контракт за произвеждане на самолети с Airbus

През последните 20 години румънската компания е вложила близо $1 милиард в бизнеса си
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР